сряда, 4 април 2012 г.

Стойностната българска песен триумфира на сцената на Banana Republic


Дует „Иво и Дебора“ представиха новите си песни




Гостите се насладиха на изложбата на Мариян Томов,
управител на организаторите от OBC Bulgaria
„Песен за надеждата и „Има място за теб тук“ огласиха столичния клуб Banana Republic на 3 април. Първото изпълнение което звуча на живо е по стихотворението на големия поет Недялко Йорданов. Той уважи събитието и сподели, че е приятно изненадан от съвременната интерпретация на неговия стих по аранжимент на Иво. Гостите и приятелите на поп дуета се насладиха и на „Има място за теб тук“ по стих на Иво и аранжимент на Дебора. Към парчето има и заснет клип -  http://www.youtube.com/watch?v=fzPV5qiSx1I . Интересен факт е, че той е филмиран в центъра на Плевен (родния град на музикантите) през януари, при -18 °C. Това коства на Иво и Дебора сериозна настинка и временно прекратяване на участията им след края на снимките. Въпреки трудностите, които са част от професията, двамата музиканти твърдят: „Музиката има една единствена цел - да възпитава, да дава любов и красота и да насърчава към още творчество, защото това е смисълът на живота.”
Поетът Недялко Йорданов с музикантите
Достойно продължение на тяхното творчество е подготовката за голям самостоятелен концерт (музикална изложба), организиран от техния продуцент и мениджър OBC Bulgaria – PR & Art Company, в края на календарната година. Той ще бъде записан на живо, както на аудио, така и на видео и ще се издаде като втори албум на дуета. Първият им албум е под заглавие „До любов се достига с любов“ и съдържа девет авторски композиции.
Участието от снощи се запомни и със състоялата се музикална изложба на Мариян Томов – живопис. Неговите творби грабнаха гостите с приятното съчетание на цветове, форми и идеи. Любопитно е, че по повечето песни на дует „Иво и Дебора“ са рисувни картини. Те са винаги на сцената по време на самостоятелните им концерти. Изключително креативно е публиката да усети песента, поезията, не само слухово, но и визуално. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар