петък, 12 октомври 2012 г.

PR АГЕНЦИЯ OBC BULGARIA ОРГАНИЗИРА КОНЦЕРТ В БОРБА С АНОРЕКСИЯТА


РЕДИЦА ЗВЕЗДИ СЕ ВКЛЮЧВАТ В КАУЗАТА




"Виолончелото", Василия Стоилова
На 19 ноември (понеделник), от 19 часа, в театър „София“ ще участват редица изпълнители, сред които Дони и Нети, Васил Петров, Деси Тенекеджиева, Васил Найденов, Красимир Аврамов, Валди Тотев от "Щурците", Михаил Белчев, Янка Рупкина, хор "Йоан Кукузел", дует „Иво и Дебора“, Ириней Константинов, Евгени Минчев и много други. Трупата на Нешка Робева ще изпълни специална композиция посветена на заболяването, от което страдат между 150 и 200 хиляди млади българки.

Концертът, който е под надслов „Чуй ме, любов” има за цел да информира обществото и да помогне на младите да осъзнаят вредите от целенасоченото гладуване. Музикалното събитие е под патронажа на Явора Стоилова. Тя наскоро загуби единствената си дъщеря Василия, потомка на българските класици в поезията и рисуването – Пейо Яворов и Васил Стоилов. Художничката не можа да пребори тежкото заболяване, с което водеше борба повече от 15 години. Като състрадателна майка Явора посвещава остатъка от живота си на единствената цел да помага на други млади хора, в борбата с коварната болест. 

В тази връзка, отново през ноември, в болница „Токуда“, се открива първото у нас специализирано отделение за болни от анорексия, което ще носи името „Василия“. Подготвя се и изложба посветена на болестта. 

Билети за благотворителния концерт може да закупите на касите на театър „София“ или онлайн от сайта Grabo.bg. Те са на цена от 15 лв. ВИП поканите струват 100 лв. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар